Wat is voetreflextherapie?

Maak een afspraak Geïntereseerd?

Voetreflextherapie is een vorm van reflexzonetherapie. Reflexzonetherapie is een natuurgeneeswijze die al duizenden jaren wordt toegepast. Reflexzonetherapie gaat uit van het principe dat op o.a. handen en voeten reflexzones liggen die corresponderen met delen van het lichaam. Storingen in de energiedoorstroming van het lichaam kunnen opgeheven worden door deze zones te masseren.

Door deze behandeling wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam geactiveerd. Reflexzonetherapie is een holistische therapie waarbij gekeken wordt naar zowel de klacht als de leefwijze van de cliënt. Het is een veilige, natuurlijke en ontspannende behandelwijze voor uiteenlopende klachten.

Zelfgenezend vermogen

Het lichaam geneest zichzelf als het de kans krijgt. Reflexzonetherapie helpt het zelfgenezend vermogen van het lichaam te activeren. Deze therapie is zeer doeltreffend om ziekte te voorkomen en werkt ontspannend en helend.

Duur van behandeling

Een klachtgerichte behandeling duurt 45-60 minuten. De eerste behandeling duurt langer, ongeveer anderhalf uur, omdat ik dan een intakegesprek met u heb en het behandelplan met u bespreek. Over het algemeen wordt na 4-5 behandelingen geëvalueerd. We bekijken dan of het gewenste doel is behaald, hoe u de behandelingen heeft ervaren en hoe een eventueel vervolgtraject eruit zal zien.

De behandeling voor kinderen is korter, ongeveer 30 minuten. Ook bestaat de mogelijkheid om alleen een ontspannende voetmassage te krijgen van 30-45 minuten. Voor een preventieve werking is één behandeling per 4 tot 6 weken voldoende.

Werking

Een behandeling is rustgevend en stimulerend. Het lichaam wordt geactiveerd en tot reiniging aangezet waardoor een lichte verergering van de klacht kan optreden. Dit kan zich in eerste instantie uiten in verandering in ontlasting, transpireren, huilen, dromen etc.

Kosten*

  • Eerste behandeling inclusief intake en behandelplan: €85,00
  • Reguliere behandeling: €60,00
  • Behandeling voor kinderen (t/m 12 jaar): €50,00

*Er kan contant worden afgerekend, er is geen pinautomaat aanwezig.

Vergoedingen

Belle Corpo is aangesloten bij beroepsvereniging VNRT. Meestal worden behandelingen vergoed. Dit is echter afhankelijk van hoe u verzekerd bent.

KvK nummer: 58775358
RBCZ nummer: 501585R

VNRT logo - Vereniging van Nederlandse Reflexzone Therapeuten rbcz-logo

belle-corpo-voetmassage Belle Corpo - voetreflextherapie in Haskerhorne

Deze therapie is zeer doeltreffend om ziekte te voorkomen en werkt tevens ontspannend en helend. Stress speelt een grote rol in de hedendaagse ziekten.

Belle Corpo - voetreflextherapie in Haskerhorne
belle-corpo-praktijk belle-corpo-boeddha
Volg Belle Corpo op Twitter.