Wat is Chinli-Tuina?

Maak een afspraak Geïntereseerd?

Tuina (spreek uit als twie-na) is een van de in de Traditionele Chinese Geneeskunde gebruikte therapieën. Deze therapievorm kent heel veel verschillende massage- en manipulatietechnieken die toegepast worden op het lichaam. In China wordt deze massage al duizenden jaren in de ziekenhuizen toegepast. De resultaten die men hiermee bereikt zijn enorm.

Chinli®-Tuina massages stimuleren en reguleren het meridiaan-systeem. Meridianen zijn kanalen waardoor Qi (energie), bloed, voedingsstoffen en informatie stromen. Blokkades in dit systeem veroorzaken, volgens de Chinese Geneeskunde, ziektes en geestelijke onbalans. Door Chinli®-Tuina massages komen lichaam en geest weer in balans, verminderen en verdwijnen klachten en wordt de gezondheid bevorderd.

Tuina therapie is zeer effectief voor het behandelen van klachten die te maken hebben met de wervelkolom, de gewrichten, spieren en pezen. In mijn praktijk geef ik de massages vaak in combinatie met behandeltechnieken als Cupping, Gua-sha, Moxabehandelingen en Voetreflextherapie

Duur van behandeling

Een klachtgerichte behandeling duurt 45-60 minuten. De eerste behandeling duurt langer, ongeveer anderhalf uur, omdat ik dan een intakegesprek met u heb en het behandelplan met u bespreek. Over het algemeen wordt na 4-5 behandelingen geëvalueerd. We bekijken dan of het gewenste doel is behaald, hoe u de behandelingen heeft ervaren en hoe een eventueel vervolgtraject eruit zal zien.

De behandeling voor kinderen is korter, ongeveer 30 minuten. Ook bestaat de mogelijkheid om alleen een ontspannende voetmassage te krijgen van 30-45 minuten. Voor een preventieve werking is één behandeling per 4 tot 6 weken voldoende.

Werking

Een behandeling is rustgevend en stimulerend. Het lichaam wordt geactiveerd en tot reiniging aangezet waardoor een lichte verergering van de klacht kan optreden. Dit kan zich in eerste instantie uiten in verandering in ontlasting, transpireren, huilen, dromen etc.

Kosten*

  • Eerste behandeling inclusief intake en behandelplan: €85,00
  • Reguliere behandeling: €60,00
  • Behandeling voor kinderen (t/m 12 jaar): €50,00

*Er kan contant worden afgerekend, er is geen pinautomaat aanwezig.

Vergoedingen

Belle Corpo is aangesloten bij beroepsvereniging VNRT. Meestal worden behandelingen vergoed. Dit is echter afhankelijk van hoe u verzekerd bent.

KvK nummer: 58775358
RBCZ nummer: 501585R

VNRT logo - Vereniging van Nederlandse Reflexzone Therapeuten rbcz-logo

belle-corpo-chinli-tuina Belle Corpo - voetreflextherapie in Haskerhorne

Door Chinli®-Tuina massages komen lichaam en geest weer in balans, verminderen en verdwijnen klachten en wordt de gezondheid bevorderd.

Belle Corpo - voetreflextherapie in Haskerhorne
belle-corpo-praktijk
Volg Belle Corpo op Twitter.